Thursday, May 29, 2014

Delicii de vara: Tarta de capsuni

Buna!
Astazi aveam pofta de capsuni dar nu doar capsuni…parca voiam ceva mai mult, asa ca m-am gandit sa fac o tarta. A iesit foarte buna si m-am hotarat sa impartasesc reteta cu voi. Here we go!


Ingrediente pentu sos:
capsuni 300 grame
zahar 60 grame
coaja de la o portocala si de la o lamaie
2 cuisoare
o lingurita de scortisoara

Ingrediente pentru blat:
faina alba 115 grame
faina de secara 115 grame
zahar 115 grame
miere 65 grame
4 oua
esenta de vanilie
putina sare

frisca
capsuni pentru decorat 150 grame

Mai intai facem sosul, taiem capsunile cubulete si impreuna cu celelalte ingrediente  (zahar, coaja de la o portocala si de la o lamaie, cuisoare, o lingurita de scortisoara) le punem la foc mic 12 minute si amestecam din cand in cand. Il punem deoparte sa se raceasca.


Pornim cuptorul sa se incalzeasca.

Pentru blat separam galbenusurile de albusuri. Batem bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie si lasam amestecul deoparte. Batem albusurile spuma impreuna cu putina sare. Amestecam mierea incet cu albusurile cu grija sa nu se lase albusurile. Incorporam in amestec si galbenusurile la fel cu grija. Apoi adaugam si faina in 3 etape, incet, astfel incat sa pastram consistenta pufoasa a amestecului pe cat posibil. Intr-o forma tapetata cu unt si faina turnam amestecul. Eu am avut o cratita teflonata destul de mica, va sfatuiesc sa folositi una mai mare daca aveti. Punem blatul la cuptor, eu l-am lasat 25 de minute la treapta 3 pe nivelul 2 al grilajului, dar va sfatuiesc sa il incercati cu o scobitoare cand arata rumenit.

 



Batem frisca si o punem la frigider intre timp.

Scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca. Il taiem in 2 bucati si punem frisca si sos pe prima bucata. Punem a doua bucata peste si repetam. Deasupra ornam cu capsuni taiete si punem la frigider o ora...daca aveti rabdare.... eu nu am avut si am taiat o felie pe loc :)



Mie imi place mult acest desert, blatul este destul de consistent si gustos iar sosul are o aroma speciala de la condimente. Puteti sa puneti si putina coaja de lamaie rasa peste frisca ca sa scoata in evidenta mai mult savoarea. Pofta buna, sa imi spuneti cum a iesit daca ati facut-o.  




No comments:

Post a Comment